Velkommen til Arnaborg

Glückliche Pferde

Hestehold på Arnaborg

Arnaborg er opfyldelsen af min drøm om en holistisk tilgang til hestehold, hvor hestevelfærd er i toppen. Det begynder med hestehold i flokke, store løsdriftsanlæg og rigelig motion, f.eks. på store marker forbundet ved en intelligent løbegang koncept (à la ”Paddock Paradise”), og ikke mindst god markpleje. Derudover er gode hove basal for præstationsdygtige heste – uden hov ingen hest.


Hestestalde

Stallbau

Har du interesse i en staldløsning, der passer til dig og din hest?

Jeg arbejder sammen med Skandwood og designer sammen med dig din drømmestald til dine heste. Vores brede produktudvalg omfatter alt fra løsdriftsstalde, boksestalde, smarte kombinationer af begge, læskure samt fodring rack og round pen lavet af ubehandlet lærketræ. Vi tilbyder færdig udarbejdet læskure og stalde, som kan bestilles hurtigt og enkelt, men næsten alt kan lade sig gøre. Træd gerne i kontakt med mig, så finder vi en god løsning til dine ønsker.


Klik her for at kigge på vores produkter: www.skandwood.dk

Hovboots

Hufschuhe

Til den længere skovtur hen til distance og lang”vandre”tur, både på hesteryg og med hestevogn, har man tit og ofte brug for hovbeskyttelse. I flere år satser jeg på hovboots. Mine ride- og køreheste løber omkring 500 km om måneden med boots på. Den viden og erfaring jeg kunne opnå igennem de år vil jeg nu gerne bruge til at hjælpe andre heste og rytter.


Hvis du har interesse i hovboots til din hest, træd gerne i kontakt med mig. Jeg rådgiver om valget af den passende model til din hest og hjælper med at tilpasse bootsene.

Hovpleje

Hufbearbeitung

En sund og præstationsdygtig hov har brug for regelmæssig pleje, en vigtig del afgør hovbeskæringen. Jeg har afsluttet min uddannelse til professionel ortopædisk hovplejer ved den renommerede tyske skole BESW (Hufpflege Premium) med 12-tal og som prøvets bedste! Jeg er nu klar til at optage kunder og kommer til at køre i området Kruså, Aabenraa, Sønderborg og Flensborg.

Hvis du har interesse, tag gerne kontakt til mig. Jeg ser frem til at møde dig og din hest!


Om mig

Jeg hedder Gwen Merle og heste har altid været min stor passion. Efter jeg har læst til civil ingeniør og har arbejdet både som udviklingsingeniør og Produktmanager i flere år, er det nu mit mål at give noget den ekspertise videre. Sammen med mine kunder skal jeg optimere deres hestehold og hestenes hovene.


Den 22.2.2013 har jeg opfyldt min drøm om min ejen gård i Sønderjylland, som jeg har navnet efter min yngste hoppe: Arnaborg. Med mange års erfaring med hestehold som selvpasser i baghånd begyndt vi med omdannelsen af denne nedlagt landbrugejendom til en rigtig Ponyfarm. Vi byggede flere kilometer af nyt hegn og i sommer 2013 lavede vi en indendørsridebane i maskinhuset.

Drømen om den "perfekte hestestald" blev en real udfordring i slutning af 2013, hvor den gamle svinestald fløj væk i stormen. Allerede i påsken 2014 stod den så: Det nye hjem af mine heste, fremstillet af Skandwood og samlet af os selv.

Gwen und Nátthrafn

Gwen og Prins frá Kambi


Gwen und Vikur fra Dronninglund

Selvfølgelig stopper arbejdet ikke allerede der. En Projekt efter den anden holder os travlt, hvor noget mht. stald, jordfold, græsmark eller ridehus bliver forskønnet og mere praktiske. F.eks. skal der nu bygges en græsmark-løbegang-system (inspireret af "Paddock Paradise" koncepten) med 600 m længde, hvor de specielle forhold af vores land skal integreres bedst muligt.

Kort sagt: Drømmestalden skal udvides med en stor heste-legeplads, hvor hestene året rundt må vandre igennem skovene, galoppere over græsbund, takle ujævnheder og forhindringer eller dyppe deres fødder i vandet.

Rigtig meget motion på varieret bund er det absolut vigtigste for raske heste med præstationsdygtige (bar-)hove.

 

Hestehoven og hele konstruktionen af hestenes ben er maksimalt optimeret til at præstere under ekstreme forhold. Mindste svækkelser og skader kan ødelægge balancen. Dog er det imponerende, hvor meget en hest stadig kan kompensere.

Bestemt ikke mindst pga. min teknisk baggrund som ingeniør synes jeg, at sammenhænge mellem hovstilling og gangformue, hestenes sundhed og hovbalance er meget fascinerende.


For et par år siden er jeg gradvis kommet til selv at lære om og yde hovpleje ved min hoppe. Hendes første distancesæson gik hun fuldstændig barhov. Men distancer blev snart for længe, så jeg begyndt at kigge på hovboots som midlertidlig hovbeskyttelse. I de følgende år kom der flere heste til familien og alle går succesful distance og langture barhov og med hovboots på.

I efterår 2014 har jeg besluttet mig, at jeg nu skulle komme i gang med min længe næret ønske og meldt mig ind i BESW til uddannelsen "Hufpflege Premium".


Gwen med prøvehesten haflingeren "Nobel" efter prøven


Mit nyt stiftet firma har jeg navnet Arnaborg ApS efter min gård, som jeg synes passer meget godt.

Jeg glæder mig til at komme i gang og lære mange skønne heste og spændende mennesker at kende.

 

Mange hilsner

Gwen Merle

Flere oplysninger

Hinweis: Bitte die mit * gekennzeichneten Felder ausfüllen.